Endodontie

Endodontia este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea bolilor nervului dentar şi tratamentul acestora. De cele mai multe ori, prin tratamentul afecţiunilor nervului se înţelege chiar îndepărtarea acestuia şi obturarea spaţiului endodontic.

EndodontiePulpa dentara este reprezentata de tesutul moale aflat in interiorul dintelui (canalele dentare), respectiv de vase de sange, nervi si tesut conjuctiv. In timpul dezvoltarii dentare, aceste structuri sunt raspunzatoare de formarea structurilor dure ale dintelui (smaltul si dentina). Desi pulpa este raspunzatoare de nutritia dintelui prin intermediul vaselor sangvine care patrund prin varful radacinii in dinte, ea nu este raspunzatoare pentru functionalitatea dintelui. Chiar daca pulpa este indepartata ca urmare a tratamentului endodontic, dintele va continua sa fie hranit prin intermediul vascularizatiei structurilor din vecinatate.

Necesitatea tratamentului endodontic apare odată cu îmbolnăvirea ireversibilă a pulpei dentare, respectiv a inflamaţiei acesteia datorită microbilor care o invadează. Cauzele inflamaţiei sunt reprezentate de caria dentara profundă, şlefuirea dinţilor în cadrul tratamentelor protetice, traumatismele dentare, fisurile sau fracturile dentare.

Dispunem de echipament performant pentru a minimaliza erorile şi pentru a permite realizarea unor tratamente corecte şi de personal instruit cu experienţă clinica necesara diagnosticarii corecte a bolilor pulpare şi a tratamentului endodontic la standarde modern.

Doriţi sa faceţi o programare? Contactaţi-ne la 0232 / 242 900

Despre Noi

Clinica dentară Sadent reprezintă tradiţie şi grijă pentru calitate, oferite pacienţilor în decursul a peste 12 ani. Formată dintr-o echipă de profesionişti în domeniu, clinica Sadent pune preţ pe servicii de înaltă clasă, satisfacţia pacienţilor şi promovarea...   Mai Mult

map