Paradontologie

Parondontologia este ramura medicinii dentare care se ocupă de afecțiunile gingivale. Mai precis, de combaterea bolilor cauzate de bacterii, care afectează în primul rând gingia și țesuturile de susținere ale dintelui.

parodontologieProblemele parodontale afectează de la vârste timpurii un procent din ce în ce mai mare din populaţie. Fumatul, igiena deficitară, obiceiurile vicioase, cât şi înghesuirile dentare sau problemele de sănătate general, pot duce la afecţiuni parodontale. O dignosticare precoce poate face o diferenţă majoră în starea de sănătate a dinţilor dumneavoastră.

Parodontoza evolueaza in timp indelungat si progresiv cu simptome discrete. In prima faza apare inflamatia gingiei - gingivita - manifestata prin modificarea culorii spre rosu violaceu, papile inflamate desprinse de pe dinti, dureri, senzatia de prurit gingival, sangerari la periaj.

Treptat boala evolueaza spre structurile profunde, gingia incepe sa se retraga de pe dinti, antrenand apoi si osul alveolar, apar pungile parodontale ("buzunarase" formate intre os si dinte in care se acumuleaza bacterii, tartru, fragmente de os necrozat, etc.). In final dintii sunt expulzati din alveolele dentare.

Pierderea osoasa nu va mai fi putea compensata in intregime prin tratamentul parodontal, insa prin diagnosticarea precoce, prezentarea cu regularitate a pacientului la control si instituirea masurilor corespunzatoare se incetineste foarte mult evolutia bolii (cand stadiul bolii este avansat) sau chiar se opreste (cand stadiul este incipient).

Realizăm tratamente successive şi complexe pentru tratarea şi prevenirea afecţiunilor parodontale:

  • ♦ Curăţare cu Air Flow pentru îndepărtarea depozitelor moi, placă bacteriană şi pigmentaţii;
  • ♦ Detartraj profesional manual şi ultrasonic, pentru îndepărtarea depozitelor de tartru;
  • ♦ Tratament antiinflamator gingival;
  • ♦ Echilibrare ocluzală prin şlefuire selectivă;
  • ♦ Imobilizarea dinţilor prin şinare cu obturaţie foto.

Doriţi sa faceţi o programare? Contactaţi-ne la 0232 / 242 900

Despre Noi

Clinica dentară Sadent reprezintă tradiţie şi grijă pentru calitate, oferite pacienţilor în decursul a peste 12 ani. Formată dintr-o echipă de profesionişti în domeniu, clinica Sadent pune preţ pe servicii de înaltă clasă, satisfacţia pacienţilor şi promovarea...   Mai Mult

map